ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Психологія » Військова психологія

Вимірювання авторитету
У роботі з особовим складом офіцерові треба знати індивідуально-психічні особливості своїх підлеглих, для того щоб їх ефективно вико¬ристовувати у військово-педагогічному процесі. При визначенні нефор¬мальних лідерів підрозділу і призначенні воїнів на відповідні посади офіцерові допомагає також його знання рівня авторитетності воїнів у підрозділі. З цією метою він може провадити відповідне опитування. Пропонує воїнам відповісти на запитання, які дають йому змогу вияви¬ти неформальних лідерів підрозділу.
Методика здійснення опитування. Офіцер-дослідник готує карт¬ки для опитування кожного воїна, де одразу може міститися зміст питан¬ня і коротка інструкція: «Напишіть на картках під цифрою 1 прізвище члена підрозділу, якого Ви вибрали б у першу чергу, під цифрою 2 — кого б Ви вибрали, якби не було першого, під цифрою 3 — кого б Ви вибрали, якби не було першого і другого» (табл. 9-7).
Табл. 9-7. Опнтувальна картка

Прізвище воїна: Мовчан
3 ким би Ви поїхали у тривале відрядження? 1 місце 2 місце 3 місце

Позвонюк Сергієнко Василенко

У графу 3 по вертикалі записанЬ дані з картки для опитування Мовча-на (аналогічно заповнюються графи 4-23). При заповненні матриці за кожний 1-й вибір (1-ше місце) нараховано 1 бал, за 2-ге — 0,77 бала, за 3-тє — 0,65 бала.
Після того як усі вибори будуть занесені до таблиці, треба підраху¬вати по горизонталі алгебраїчну суму всіх одержаних балів кожним вої¬ном підрозділу. Ця сума виборів визначає авторитетність цього воїна у підрозділі.
Можна також провадити порівняльний аналіз отриманих результатів у різних підрозділах (у нашому випадку в трьох відділеннях цього взво¬ду), відповідним чином можна проаналізувати авторитетність формаль¬них (сержантів, активістів) і неформальних лідерів. Як видно з матриці, заступник командира взводу сержант Мовчан має авторитет у взводі, але недостатній. Рядовий Повзнюк має значно вищий авторитет, ніж він. Командири 1 -го і 2-го відділень сержанти Сніжко і Голуб мають автори¬тет серед особового складу, командир 3-го відділення Баштовий такого практично не має, а його підлеглі Повзнюк, Василенко і Сергієнко мають у взводі високий авторитет.
Офіцер-дослідник має проаналізувати результати опитування, дійти відповідних висновків щодо підлеглих, а якщо цс необхідно — здій¬снити організаційні зміни у підрозділі та внести певні корективи у стиль своєї роботи.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вимірювання авторитету» з дисципліни «Військова психологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ
Інвестиційна стратегія
Кредитний договір — основа кредитних взаємовідносин
Інвестиційний клімат держави
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...


Категорія: Військова психологія | Додав: koljan (17.01.2012)
Переглядів: 727 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП