ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Психологія » Військова психологія

Комунікативний бік спілкування та його характеристика
Що таке комунікація! Існує близько ста різних визначень комуніка¬ції. Проте насьогодні визначення, яке задовольнило б усіх, немає.
Л. Баркер визначає комунікацію як процес взаємозв'язаних елементів, що працюють разом, щоб досяітн необхідного результату або мети.
На думку К. Мортенсен, комунікація маг місце, коли люди надають значення поведінці, пов'язаній з повідомленнями.
Дж. Маєрс і М. Маєрс визначають комунікацію як загальний перед¬бачуваний, постійний і завжди наявний процес розподілу значень і допомо¬ги символічній взаємодії.
Дж. Олвуд розглядає комунікативну ситуацію як випадок поведінки, яка має стосунок до набору комунікативних інтенцій.
На думку українського вченого Г.Г. ГТочепцова, комунікація — це процес прискорення обміну інформацією.
Для характеристики комунікації між людьми слід мати на увазі її особливості, порядок організації комунікативного процесу, засоби роз¬повсюдження інформації. Процес обміну інформацією під час спілку¬вання між людьми має свою специфіку, тобто комунікація між людьми має свої відмінності.
По-перше, спілкування не можна розглядати тільки як відправлення інформації якоюсь системою передання інформації або як її прийом ін¬шою системою, оскільки на відміну від простого «руху інформації» між двома пристроями тут йдеться про взаємини двох суб'єктів: взаємне інформування передбачає налагоджування спільної діяльності.
По-друге, характер обміну інформацією між людьми визначається тим, що за допомогою системи знаків партнери можуть впливати один на одного.
По-третє, комунікативний впл'ив як результат обміну інформацією можливий лише тоді, коли людина, яка спрямовує інформацію (комуні-катор), і людина, яка її приймає (реципієнт), володіють єдиною або по¬дібною системою кодування і декодування знаків. Ця ситуація у соці¬альній психології визначається терміном тезаурус. Ним позначається єдина система значень, прийнята всіма членами групи, учасниками кон¬кретного комунікативного процесу. Але річ у тім, що, навіть знаючи значення тих самих слів, люди іноді по-різному їх розуміють. Причи¬ною цьому можуть бути соціальні, політичні, вікові та інші особливості.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Комунікативний бік спілкування та його характеристика» з дисципліни «Військова психологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит нематеріальних активів. Мета і завдання аудиту
Розряди іменників за значенням
Поединок на корабле
Аудит запасів. мета і завдання аудиту
Коперник и Птолемей


Категорія: Військова психологія | Додав: koljan (18.01.2012)
Переглядів: 1402 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП