ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Психологія » Військова психологія

Актуальні проблеми психологічного забезпечення сучасних збройних конфліктів, регіональних війн і контртерористичних операцій
На основі аналізу викладеного матеріалу у питанні 2 можна зробити висновок про те, що локальні війни і збройні конфлікти мають не тільки військові, а й істотні морально-психологічні особливості:
— здійснення масованого інформаційно-психологічного впливу на війська і населення сторін, що протистоять, і світове співтовариство в цілому;
— різке збільшення психогенних втрат, що можуть призвести
до значного зниження боєздатності військ;
— ускладнення розв'язання проблем підтримки сприятливої
соціально-психологічної обстановки в районах виконання
військами бойових завдань;
— зростання труднощів під час підтримання правопорядку,
вирішення соціально-правових і гуманітарних проблем.
Все це обумовлює необхідність всебічного психологічного забезпечення підготовки і здійснення локальних війн і збройних конфліктів. На війська і населення країн, що конфліктують, здійснюється наростальний інформаційно-психологічний вплив.
Наприклад, за даними фахівців Збройних сил Російської Федерації, щоденний обсяг мовлення на південнокавказький регіон з території інших держав складає 350 год., щомісячний обсяг друкарської продукції антиросійського й анти армійського змісту — до 100 тис. прим. У Калінінградській області час закордонного мовлення сягає 200 год. на добу.
Із врахуванням різноманітних варіантів розвитку обстановки в загрозливий період очікуються посилення інформаційного і психологічного тиску з боку протиборчих сторін з метою підриву морального духу військ і деморалізації населення через здійснення психологічних операцій стратегічного й оперативного масштабу. На такі заходи спроможні сили і засоби збройних сил країн НАТО — на всій території України, Білорусі, Росії; США І Японії— на території країн Азії; Китаю— у Східному регіоні.
Поряд із цим на виконанні завдань Збройними силами серйозно буде позначатися духовна, суспільно-політична, економічна, криміногенна, релігійна і міжнаціональна обстановка в окремих регіонах держав, що конфліктують. Наприклад, кризові процеси в економіці, відсутність морально-політичної згуртованості, соціальне і майнове розшарування суспільства, висока активність суспільно-політичних угруповань екстремістської спрямованості, вплив ісламського чинника, наявність різноманітних релігійних сект західної і східноазійської спрямованості, а
також групи антивоєнного характеру можуть в окремих випадках поставити під зрив виконання російськими військами поставлених завдань. Яскравий приклад у цьому — Чечня.
Слід також мати на увазі те, що за участі Збройних сил у локальних війнах і збройних конфліктах особливого значення набуває суспільна підтримка їхніх дій. За її відсутності, наявності виявів антивоєнних настроїв І спроб скласти провину за виникнення І результати збройного конфлікту на армію різко знижується морально-психічний стан особового складу, рівень військової дисципліни та його боєздатність.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Актуальні проблеми психологічного забезпечення сучасних збройних конфліктів, регіональних війн і контртерористичних операцій» з дисципліни «Військова психологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аналізатори протоколів
Аудит резервного капіталу
Аудит нерозподіленого прибутку
СВІТОВА ТА МІЖНАРОДНА ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ
Формування і використання резерву для відшко-дування можливих втр...


Категорія: Військова психологія | Додав: koljan (18.01.2012)
Переглядів: 1006 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП