ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Фонові води
При вирішенні практичних задач охорони водних об’єктів умовно приймають фоновими ділянки річок (або озер), розташовані поза безпосереднім впливом джерел забруднення. Цим вимогам відповідають верхів’я річок або їх притоків.
Хімічний склад вод місцевого стоку (стоку однакових за походженням вод, які формуються в межах певної місцевості в приблизно однакових умовах схилів і ґрунтів) залежить від категорії води та характеру живлення річок і водойм в річному циклі. В озерах одним із основних факторів, який визначає якість, є характер водного живлення. Польові дослідження дозволяють побудувати ізолінії якості річкових вод, які відповідають певному генетичному класу і інтенсивності водообміну. Генетичний підхід дозволяє визначати якість води водойм. Для річок генетичний принцип не підходить, бо при цьому не враховується коливання стоку в річному і багаторічному періоді, а також нерівномірність одночасних стокових характеристик по території. Визначення гідрохімічних показників фонових ділянок річок з урахуванням характеристик стоку дозволяє визначати показники води.
Фонові показники БСК для річок і водойм зі значним живленням болотних вод часто перевищують значення ГДК, що вказує на необхідність коректування ГДК з врахуванням місцевих умов. Похибка при оцінці фонових значень БСК досягає ±0,2 мг/л (при не менше ніж дворазовій повторюваності) і більше. В морській воді фонові БСК можуть бути прийняті 2 мг/л.
При визначенні допустимого навантаження водойм забрудненнями суттєве значення відіграє кисневий режим. Вміст розчинного в воді кисню не падає в фонових ділянках річок нижче 6...8 мг/л, а взимку – нижче 8...10 мг/л, тобто дефіцит кисню складає 20...40%. Збіднені киснем води спостерігаються в зонах ґрунтового живлення і під суцільним льодяним покровом (в озерах необхідна додаткова аерація).
Токсичних та інших шкідливих речовин і мікробів в воді фонових ділянок річок, озер та морів, як правило, не міститься. Виключенням є фенольні з’єднання рослинного походження (продукти розпаду деревини та ін.), котрі в малих концентраціях виявлені навіть у верхів’ях.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Фонові води» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит звітності з податку з власників транспортних засобів та інш...
Технічні засоби захисту інформації
СПОСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ
ВИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ
СВІТОВА ТА МІЖНАРОДНА ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 555 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП