ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Розподіл коштів всередині ВГС
Засоби виробництва поділяються на засоби праці і предмети праці.
Засоби праці – машини, обладнання, будівлі та споруди – відносять до основних фондів. Їх вартість переноситься на продукцію, що випускається, частками у вигляді амортизаційних відрахувань протягом відносно тривалого періоду.
Предмети праці – сировину, матеріали і т. д. – відносять до оборотних фондів. Вартість їх повністю переноситься на продукцію одного виробничого циклу.
Капітальні вкладення являють собою витрати на створення нових, розширення і реконструкцію діючих основних фондів. Основним джерелом витрат на капітальні вкладення є національний дохід.
Капітальні вкладення включають витрати на виконання будівельно-монтажних робіт; вартість придбаного обладнання, інструменту, інвентарю; інші витрати (наукові, проектно-вишукувальні роботи, утримання дирекції підприємств, які споруджуються та ін.).
В структурі капітальних вкладень найбільшу питому вагу мають будівельно-монтажні роботи, меншу – обладнання, незначну – інші витрати.
Ефективність капітальних вкладень проектного рішення визначає економічний ефект, отриманий в результаті реалізації проекту будівництва. Завдання тут зводиться до отримання такого варіанту проектного рішення, при якому досягається мінімум суспільно необхідних витрат у сфері будівництва та експлуатації.
Порівняльна економічна ефективність розглядається в процесі оцінки та виявлення більш ефективного варіанту проектних рішень. Показником ефективності в цьому випадку є наведені витрати:

або повні витрати:
,
де С – витрати експлуатації (поточні витрати, собівартість або експлуатаційні витрати);
Ен – нормативний коефіцієнт ефективності капітальних вкладень (в даний час прийнятий для галузі водного господарства рівним 0,12), .
К – одночасні, капітальні витрати будівництва;
Тн – нормативний термін окупності, рівний 8,35 рокам.
Наведені витрати відносять до одного року експлуатації порівнюваних варіантів об'єктів будівництва.
Витрати експлуатації визначають шляхом складання витрат, пов'язаних з амортизацією основних фондів, поточним ремонтом, витратою електроенергії, на виплату заробітної плати і т. д.
Амортизаційні відрахування визначають у % від кошторисної вартості. Вони включають суму амортизаційних відрахувань, необхідних для підтримки в працездатному стані споруд, будівель та встановленого у них обладнання.
Витрати на поточний ремонт приймають у % від вартості основних фондів у розмірі: для мереж – 2,3; для насосних станцій, очисних споруд тощо – 0,7; для обладнання – 3,8; для інших будівель і споруд – 2,0.
Витрати на електроенергію визначають за одно- або двоставочним тарифом.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Розподіл коштів всередині ВГС» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Диференціація кредитних операцій за ступенями ризику
ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФЛЯЦІЇ
Аудит доходів та витрат іншої діяльності
Методи оцінки реальних інвестиційних проектів
ЕКОНОМІЧНІ МЕЖІ КРЕДИТУ


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 478 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП