ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Галузеві технологічні нормативи утворення речовин, що скидаються у водні об'єкти
Галузеві технологічні нормативи утворення речовин, що скидаються у водні об'єкти, встановлюються для оцінки екологічної безпеки виробництва. По суті це нормативи граничнодопустимих концентрацій речовин у стічних водах, що утворюються в процесі виробництва одного виду продукції при використанні однієї і тієї самої сировини. Розробляються та затверджуються вони відповідними органами.
Групою спеціалістів Інституту гідробіології НАН України, Українського науково-дослідного інституту водогосподарсько-екологічних проблем та Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем Мінекобезпеки України було розроблено методику екологічної оцінки якості поверхневих вод відповідно до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Водного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 244 з метою забезпечення дотримання природоохоронних вимог і встановлення екологічних пріоритетів стосовно поверхневих вод України, а також гармонізації українського природоохоронного законодавства із природоохоронним законодавством Європейського Союзу, з міжнародними та європейськими стандартами стосовно водної політики і поліпшення якості поверхневих вод.
Ця методика вважається основою для складання програм спостережень, аналізу даних, характеристики поверхневих вод суходолу України з екологічних позицій і одержання інформації про стан водних об'єктів.
Екологічна оцінка якості води дає інформацію про воду як складову водної системи, життєве середовище гідробіонтів і важливу частину природного середовища, в якому мешкає людина. Характеристика якості поверхневих вод ґрунтується на основі екологічної класифікації їх, яка включає гідрофізичні, гідрохімічні, гідробіологічні, бактеріологічні та інші показники, що відображають особливості абіотичної й біотичної складових водних екосистем. Екологічна класифікація є критеріальною базою екологічної оцінки якості поверхневих вод, а остання є складовою частиною нормативної бази для комплексної характеристики стану навколишнього природного середовища України і основою для оцінки впливу людської діяльності на навколишнє природне середовище, визначення певних водоохоронних регламентів і застережень (стосовно кожного водного об'єкта окремо), для планування і здійснення водоохоронних заходів та оцінки їхньої ефективності.
Екологічна оцінка якості поверхневих вод суходолу є базою для встановлення екологічних нормативів якості води щодо окремих водних об'єктів чи їхніх частин, груп водних об'єктів та басейнів річок.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Галузеві технологічні нормативи утворення речовин, що скидаються у водні об'єкти» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит Звіту про власний капітал
Аудит розрахунку фіксованого сільськогос-подарського податку і за...
Мета аудиту — перевірити правильність визначення податку з реклам...
Мешканці верхніх поверхів старіють швидше, ніж їх сусіди знизу
Лексикографія і словники


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 551 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП