ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Вдосконалення технологій
Головну увагу в економії споживання води та запобігання забруднення природних вод стічними водами підприємств необхідно звернути на розробку та впровадження принципово нових, прогресивних технологічних процесів з метою створення безводних або маловодних виробництв, замкнутих циклів водокористування і комплексних схем виробництв з утилізацією всіх відходів. Перш за все така технологія повинна бути маловодною та безвідходною.
Наступним кроком повинна бути перебудова техногенного середовища шляхом технічного переоснащення виробничих процесів на базі впровадження наукових досягнень, енерго- і ресурсозберігаючих технологій, а в перспективі також безвідходних та екологічно чистих технологічних процесів, використання відновлюваних джерел енергії, вирішення проблеми використання відходів. Уже тепер слід визначити рівень техногенних навантажень і скласти карти їхнього розподілу по території країни, розробити моделі розвитку секторів виробництва з обов'язковим урахуванням екологічної складової, а також ввести правило (закон), за яким ще в процесі будь-яких науково-дослідних і конструкторських розробок визначався б можливий вплив створюваних штучних об'єктів, процесів, технологій, речовин на довкілля, особливо водні об'єкти.
У теплоенергетиці – одній з найнебезпечніших в екологічному відношенні галузей – насамперед необхідне впровадження нових технологій спалювання палива та очищення пічних газів від сірки, розробка технологій утилізації відходів, підвищення рівня поворотного водоспоживання, поліпшення очищення скидних вод поряд з обов'язковим скороченням їхніх обсягів.
У металургії треба швидше провести структурну перебудову галузі з впровадженням екологічно чистих технологій у всіх ланках металургійного циклу. Слід зазначити, що в розвинутих країнах більшу частину сталі виготовляють із лому. В Україні основну її кількість виготовляють з руди за високих водо- і енерговитрат, а лом чорних металів продають за кордон. Це зовсім не екологічна політика.
У хімічній та нафтохімічній промисловості, крім впровадження мало- і безвідходних технологій, конче необхідно ширше впроваджувати нові способи комплексного очищення газових викидів і стічних вод з утилізацією продуктів очищення.
У добувній галузі для вирішення екологічних проблем потрібна модернізація підприємств, удосконалення технологій по збагаченню корисних копалин, очищенню і використанню мінералізованих шахтних вод, порожньої породи і продуктів збагачення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вдосконалення технологій» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПОНЯТТЯ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ
Поточний стан об'єкту «Укриття» на ЧАЕС
СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ
Поняття про інвестиційний проект
ЗАКОН ГРОШОВОГО ОБІГУ


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 1011 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП