ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Вторинне використання стічних вод
Повторне використання значних витрат відпрацьованих теплообмінних вод теплової електростанції великої потужності можливе головним чином для утеплювального зрошення земельних масивів, обігрівання ґрунтів та зрошення в теплицях, парниках і відкритому утепленому ґрунті, вирощування зеленого корму, розведення теплолюбних порід риб і т. д.
Міські стічні води після механічного й біологічного очищення характеризуються такими показниками, мг/дм3: вміст завислих речовин – до 15; фосфору – 2-12, загального азоту – 10-22, БСК20 – до 15 мг О2/дм3, ХСК – 40-75 мг О2/дм3. Крім того, у стічних водах на 50-70 % зменшується вміст важких металів. У разі використання таких вод у промисловому водопостачанні потрібно враховувати санітарно-технічні вимоги, особливо звернувши увагу на мікробіологічні, токсикологічні й органолептичні властивості.
Багаторічні трави дуже чуткі на зрошення стічними водами та при цьому в 2-5 рази збільшують врожай. Практика показує, що на полях зрошення ділянки, зайняті травами, перетворюються на високопродуктивні кормові угіддя, з яких отримують по 8-10 тис. і вище кормових одиниць з гектара.
Крім того, при зрошенні стічними водами багаторічні трави розвивають потужну кореневу систему і дернину, що створює сприятливі умови для досягнення високого ступеня очищення стічних вод, при цьому кожен гектар трав здатний використовувати і очистити 300-700 мм стічних вод на рік.
Дослідження та розрахунки показали, що за рахунок використання побутових стічних вод, стоків харчової та окремих виробництв текстильної промисловості, тваринницьких стоків в районах зони можна оросити більше 500 тис. га кормових угідь. Це дозволить збільшити продуктивність їх в 2-4 рази і скоротити скид стічних вод. Детальніше використання стічних вод на зрошення див. п. 10.5.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вторинне використання стічних вод» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Форми безготівкових розрахунків
Аудит запасів. мета і завдання аудиту
Фінансові ресурси інвестування
Технологічний процес кування
Аудит загальновиробничих витрат


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 969 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП