ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Організація контролю за станом ВР
Відповідно до водного законодавства державний контроль за використанням і охороною вод має забезпечити отримання всіма міністерствами, відомствами, підприємствами, установами, організаціями і громадянами прийнятого порядку користування водами, виконання обов'язків з охорони вод від забруднення, засмічення та виснаження, запобігання їх шкідливому впливу, а також дотримання правил обліку використання вод та інших, встановлених водним законодавством країни. Державний контроль за використанням і охороною вод здійснюють ради народних депутатів, їх виконавчі та розпорядчі органи, а також спеціально уповноважені державні органи.
Зазначені органи координують свою діяльність щодо державного контролю за використанням і охороною вод із органами регулювання використання та охорони вод. Порядок проведення цього контролю визначається інструкціями, правилами та іншими актами, затвердженими міністерствами й відомствами, які здійснюють державний контроль за використанням і охороною вод у межах їх компетенції. Згідно з характером і наслідками правопорушення службові особи органів державного водного нагляду вживають необхідні заходи відповідно до своїх прав (штрафи, позбавлення премій за результати господарської діяльності тощо).
Об'єкти-водокористувачі, які скидають свої стічні води у водний об'єкт або в мережу водовідведення, мають забезпечувати постійний нагляд за експлуатацією споруд для очищення та знешкодження стічних вод. З цією метою на об'єктах-водокористувачах проводять відомчий контроль за станом використання і охорони вод. Порядок такого контролю згідно з «Правилами охорони поверхневих вод від забруднення стічними водами» має погоджуватися з органами регулювання використання і охорони вод.
Для здійснення відомчого контролю на об'єктах-водокористувачах створюються відомчі лабораторії контролю за якістю води та за роботою водоохоронних споруд. Основним завданням цих лабораторій є контроль за вмістом стічних вод та ефективністю очищення й знезараження стічних вод і впливом останніх на водні об'єкти. Порядок такого контролю згідно з «Правилами охорони поверхневих вод від забруднення стічними водами» заздалегідь погоджується з органами регулювання використання і охорони вод.
Лабораторії здійснюють роботу на основі «Положення про лабораторії з контролю за якістю води», затвердженого головним інженером підприємства й погодженого з басейновим управлінням регулювання використання і охорони вод та органом санітарного нагляду. Лабораторія має такі обов'язки:
- систематично контролювати якість вод, які скидають деякі виробництва у каналізацію об'єкта чи водойму, та разом з відповідними службами розробляти заходи з їх очищення;
- виявляти небезпечні ділянки цехів, що скидають забруднення у стічні води;
- розробляти і встановлювати разом із технологами підприємства й міської служби водопровідно-каналізаційного господарства нормативи вмісту забрудників у стічних водах, що скидаються в міську каналізацію;
- систематично контролювати роботу очисних установок з метою підвищення їх ефективності та забезпечення надійної експлуатації;
- розробляти і впроваджувати технологічні процеси, спрямовані на зменшення або припинення скидання забруднених стічних вод;
- брати участь у розробленні завдань для проектування нових чи реконструкції діючих очисних споруд;
- контролювати ефективність роботи установок з утилізації різних домішок зі стічних вод та дотримання встановленого режиму й місць видалення відходів, які утворюються у процесі очищення стічних вод.
Управління з регулювання використання й охорони вод проводять облік стану відомчого контролю у своїй зоні діяльності.
З метою обліку використання вод і водовідведення підприємства, організації та установи мають встановлювати гідрометричне обладнання для вимірювання кількості води й визначати її якість на всіх водозаборах і водоскидах. Основним завданням під час контролю за роботою очисних споруд каналізації є:
· перевірка ефективності очищення стічних вод;
· визначення впливу скидання стічних вод на водні об'єкти;
· розробка заходів щодо удосконалення роботи очисних споруд.
Контроль за забрудненням здійснюється відбором проб стічних вод із подальшим їх аналізом у стаціонарних чи пересувних лабораторіях.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Організація контролю за станом ВР» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПОНЯТТЯ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ
Методика розрахунку витрат
ЕРГОНОМІЧНІ ВИМОГИ ДО ТОВАРУ
Проектне фінансування інвестиційних проектів
Звіт про прибутки та збитки


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 865 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП