ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Де живуть українці і як вони там опинилися?
Історично достовірна територія розселення наших пращурів знаходилась в басейнах річок Дніпра, Дністра, Дунаю, Дону і Кубані, а слов’ян взагалі ще й по Західній Двині, Віслі, Одеру, на Балканах (Сербія, Хорватія, Боснія і Герцоговина, Македонія, Словенія, Чорногорія). Під натиском кочовиків були залишені території Кубані, Дону, Криму, значна частина лівобережжя Дніпра. Та починаючи з 15-го сторіччя українці знову почали заселяти ці землі і наприкінці 19-го сторіччя українською мовою розмовляло населення нинішньої, територіально, України, а також більша частина Кубані і Ростовської області (куди переселились козаки з Дніпра і тікали від панщини наші родичі), а також південна частина Гомельщини і Брянщини, Курської області, майже повністю Білгородська і Воронежська області, частина Саратовської. Всі перераховані території за часів Радянського Союзу були відокремлені від України і насильно передані до складу Російської федерації, де за часи Радянського Союзу практично повністю „русифікувались”. Останнє визначення не зовсім вірне, бо руси – це і є українці, а росіяни, що говорять на болгарсько-угро-фінсько-татарському діалекті руської мови, це близько ста народів і народностей, що „переварені” в єдиному казані Золотої Орди, а потім її наступниці – Російської імперії в росіян, серед яких домінують тюркські народи (в простонародді – татари), що нині говорять руською мовою.
В кінці ХІХ, на початку ХХ сторіч значна частина українців в пошуках кращої долі почала розселятись по всьому світу. Їхали туди, де були звичні для наших земляків чорноземи: на південь Канади (більше мільйона чоловік) і на північ США (~ 700000 чоловік), в Аргентину і Бразилію, в Австралію, Казахстан, Алтай і в Амурську область. За різними оцінками зараз за кордоном проживає від 20 до 30 мільйонів українців, які в більшості „асимілювались” тамтешніми культурами і практично втратили національну ідентифікацію.
Розрізняють чотири хвилі міграції українців за кордон: кінець ХІХ – початок ХХ сторіч, часи громадянської війни і роки після неї, перед Вітчизняною війною і наприкінці, та нинішню (зараз в пошуках заробітку за межами України вештається від п’яти до семи мільйонів чоловік, більшість яких, швидше за все, не повернеться на Батьківщину.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Де живуть українці і як вони там опинилися?» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит установчих документів
Інвестиційний процес у державі з ринковою економікою
Інвестиційний ринок та його інфраструктура
Діалектна лексика
Відмінність між балансовим прибутком і грошовим потоком


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 1736 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП