ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Чому Ви виділяєте українців серед інших народів? Може українці “вибраний” народ?
Вибраний народ у світі один – євреї, яких серед інших народів вибрав їх егрегор – Бог Ягве. Правда, оголосив про це євреям не сам Ягве, а рабин Єздра. Той Єздра, який разом з рабином Єзикіелем написав головну частину Біблії – “П’ятикнижжя”, або “Тору”.
В дійсності вибраних народів не існує взагалі. Є народи по різному освічені, на різних рівнях розвитку. І пояснюється це не стільки національними відмінностями, скільки історичними і географічними умовами, рівнем і складністю задач на виживання і еволюцію, можливостями їх вирішення. При тому, що сучасне планетарне людство перетворилось в єдиний соціальний організм, з чітко окресленими функціями кожного з народів. ”Призначення” того чи іншого народу можна відстежити по його інваріантних рисах, що залишаються характерними для цього народу на протязі століть, а іноді і тисячоліть. До особливих рис українського народу слід віднести космізм, пошук сенсу буття, творчість, прагнення до краси і гармонії; ненасильство, доброзичливість і інтернаціоналізм; передбачливість, надію на себе; виховання через знання і працю, наявність особистої точки зору, самостійність і мистецтво досягнення мети, вміння долати перепони, тягучість, працелюбність, впертість і пошук змістовності в усякій роботі. Тим не менше, перераховані риси не роблять наш народ вибраним. Вибраність його в іншому, а саме в тому, що ми, українці, клітинки народу, що дарував нам життя. Наша країна, то наша ненька. А ненька завжди особлива, завжди вибрана для своїх дітей. Якщо ж дитина не любить маму, яка подарувала їй життя, то може це уже не дитина, а духовна і інтелектуальна каліка?
Чому наша держава при таких природних багатствах така бідна?

Що відноситься до природних багатств? Ми, українці, перш за все говоримо про чорноземи, як основу сільського господарства. Сюди ж, до природних багатств, відносимо наявність мінеральних ресурсів. А ще - помірний клімат при відсутності в біосфері смертельно-небезпечних тварин, плазунів, комах. Оце і все. Перелік закінчився. В той же час ефективність природних багатств залежить від їх дієвості. До чорноземів необхідно додати стійку кількість опадів і тепла, наявність сучасних технологій обробки землі та сучасного тваринництва. На жаль сільськогосподарське виробництво в Україні дуже ризиковане, бо майже постійні засухи, пізні та ранні заморозки зводять нанівець всю "плановість", а на сучасні технології немає грошей і спеціалістів. І навіть якщо "уродило", то внаслідок" розподілених ринків" нас на них ніхто не очікує. До мінеральних ресурсів необхідно добавити енергетичні, а їх на Україні дуже мало. Якщо до сказаного добавити забрудненість ґрунту, води і повітря, то необхідно визнати, що на даний час справи наші кепські.
З іншого боку, приклад таких країн, як Японія, показує, що найголовнішим природним багатством є розум. Якщо є гарні, розумні голови, то все інше - це проблеми другого порядку. При дурних головах хоч золотом вимости поля - країна залишиться бідною і нікчемною. І в цьому відношенні Бог нас не балує. Під час революції 1917 року вибили еліту промислового виробництва, в 30-ті роки - тих, хто мав голову на плечах і вмів господарювати, в 20-30-ті планомірно знищувався цвіт руського (українського) етносу, його розум і духовність, в голодоморах 20-22 рр., 30-33 рр., 46-47 рр. та в постійних війнах, особливо 41-45 рр. ХХ сторіччя, знищувалась генетична стійкість і основа етносу, залишались і розмножувались в основному "ніякі", безликі, ті, хто був гвинтиками імперії. В результаті один з найталановитіших за природними здібностями народ став одним з найнікчемніших, народом, якого ніхто не поважає, тим паче, що наш народ не поважає сам себе. То чи можна хоч в цьому напрямку очікувати на щось добре? Ні, звичайно, бо завдяки природному відбору, протягом кількох поколінь природні якості відновляться і, якщо будуть відсутні всілякі катаклізми, то на кінець ХХІ сторіччя ми знову станемо повноцінним етносом. Ось тільки процеси глобалізації, перебудова планетарного суспільства і переоцінка суспільних цінностей залишають мало надії на позитивний результат. Швидше за все громадянське суспільство України в кінці ХХІ сторіччя буде частиною Європейської федерації і мало нагадуватиме те, що нині називаємо Україною.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Чому Ви виділяєте українців серед інших народів? Може українці “вибраний” народ?» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит формування фінансових результатів
Інвестиції у виробничі фонди
Спростована теорія Ейнштейна
GSM
Комп’ютерна телефонія — поняття і застосування


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 882 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП