ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Ризикологія в економіці та підприємстві

Критерій мінімальної відстані між інформаційними кубами
Нехай різні (в тому числі і суперечливі) цілі СПР відобража-ються N функціоналами оцінювання

Для спрощення викладок вважатимемо, що всі матриці F l за фіксованої кількості рядків (рівній m) мають одна-кову кількість стовпчиків, тобто:

Мається на увазі, що побудова кожного функціонала оціню-вання відбувається на основі рівних щодо кількості, але не збіж-них поелементно множин станів економічного середовища . У випадку, коли функціонали оціню-вання будуються на основі однієї і тієї ж множини станів еконо-мічного середовища, розподіли ймовірності настання цих станів для кожного з них можуть бути різними.
Нехай аналітиками ідентифіковані інформаційні ситуації, в полі яких необхідно приймати рішення, а також визначені лока-льні критерії якості стратегій, що відповідають цим інформацій-ним ситуаціям. Тоді, як це запропоновано у [123], для кожного цільового функціонала оцінювання F l будуємо куб інформації елементами якого є оцінки чистих стратегій sk для кожного стану еконо-мічного середовища θі згідно з t-м критерієм якості на основі функ-ціонала оцінювання F l. Для чистої стратегії sk через вертикальний перетин кубів інформації отримуємо N інформацій-них матриць які, у свою чергу, об’єднуємо в куб інформації щодо стратегії sk. Цей куб позначимо через
Для змішаної стратегії sР куб інформації будуємо за формулою:

З урахуванням пріоритету функціоналів оцінювання, що задаєть-ся вектором вагових коефіцієнтів застосовуючи методику Хеммінга, визначимо відстань між кубами інформації стосовно чистої стратегії sk і змішаної стратегії sР за формулою:
,
де — вектор вагових коефіцієнтів пріоритету за врахування як пріоритету інформаційних ситуацій, так і пріо-ритету локальних критеріїв якості стратегій [123].
Тоді математична модель принципу оптимальності для бага-тоцільової багатокритеріальної задачі має вигляд:

Якщо ж для оцінювання відстані між кубами інформації вра-ховуються лише несприятливі для СПР відхилення, то принцип оптимальності набуде вигляду:
,
де ― індикатор несприятливого відхилення.
Зауваження 5.1. У випадку, коли цільові функціонали оціню-вання мають різну кількість стовпчиків, тобто якщо при їх побу-дові враховувалась різна кількість станів економічного середо-вища , діють таким чином:
1) об’єднанням всіх станів економічного середовища, що ви-користовувались у побудові низки цільових функціоналів оціню-вання, утворюється узагальнена множина станів економічного середовища ;
2) кожна із множин , розширюється до множини ;
3) кожному елементу , що належить множині, яка доповнює множину до присвоюється нульова ймовірність настання й у розширеному функціоналі оцінювання відповідає стовпчик з елементами (тут В(sk; Ql) — оцінка Байє-са чистої стратегії sk О S, ― розподіл імовірності станів економічного середовища, яке моделюється множиною ).
Легко переконатись, що функціонали оцінювання та є еквівалентними в тому плані, що як так і забезпечують вибір однієї і тієї ж оптимальної чистої стратегії.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Критерій мінімальної відстані між інформаційними кубами» з дисципліни «Ризикологія в економіці та підприємстві»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЛОГІЧНІ МЕТОДИ
Аудит розрахунків з акціонерами
СУЧАСНИЙ КЕЙНСІАНСЬКО-НЕОКЛАСИЧНИЙ СИНТЕЗ У ТЕОРІЇ ГРОШЕЙ
Аудит забезпечення збереження тварин
Настройка параметрів модемів


Категорія: Ризикологія в економіці та підприємстві | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 678 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП