ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Звітність підприємства

Заповнення Звіту про власний капітал за рядками
Рядок 010. “Залишок на початок року”. Показують суми власно го капіталу, наведені в балансі підприємства, відповідно на початок і кінець звітного періоду за елементами на підставі розділу 1 пасиву Балансу. Рядок 020. “Зміна облікової політики”. Пункт 12 П(С)БО 6 “Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах” вимагає, щоб вплив зміни облікової політики був відображений у Звіті про влас ний капітал шляхом перерахунку рахунків для повного відображен ня змін. Мета перерахунку – зробити результати попередніх періодів зіставними з результатами поточного періоду. Вся інформація попе реднього періоду приводиться до вимог облікової політики звітного періоду за рахунок коригування нерозподіленого прибутку. У випад ку, коли коригування нерозподіленого прибутку, внаслідок зміни облікової політики визначити неможливо, сума нерозподіленого прибутку не коригується. Рядок 030. “Виправлення помилок”. Керуються Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 6 “Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах”. Виправлення починають з виправлень попереднього періоду для можливості зіставлення з результатами поточного періоду. Виправлення помилок минулих періодів здійснюють шляхом коригування нерозподіленого прибутку. Рядок 040. “Інші зміни” відображаються суми коригувань, пе редбачених П(С)БО 6 “Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах”. Рядок 050. “Скоригований залишок” показують залишок влас ного капіталу на початок звітного року після внесення відповідних коригувань, тобто сума рядків від 010 до 040 і є узгодженням власно го капіталу за звітністю за попередній період та його змін. Рядки 60—110. “Переоцінка активів” наводяться дані, які відоб ражають збільшення або зменшення власного капіталу в результаті переоцінки основних засобів та інших активів у порядку, передбаче ному відповідними положеннями (стандартами). Ці збільшення чи зменшення мають бути відображені у колонці 6 “Інший додатковий капітал”.

125

В.С. Лень, В.В. Гливенко. ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

Рядок 070. Дооцінка основних засобів. Рядок 080. Дооцінка незавершеного будівництва. Рядок 090. Дооцінка незавершеного будівництва. Рядок 100. Дооцінка нематеріальних активів. Рядок 110. Уцінка нематеріальних активів. Рядок 130. “Чистий прибуток (збиток) за звітний період”. Пока зується сума чистого прибутку (збитку) зі Звіту про фінансові ре зультати. Сума чистого прибутку (збитку) звітного періоду пока зується у графі “Нерозподілений прибуток”. У рядках 140—170 розділу “Розподіл прибутку” наводяться су ма нарахованих дивідендів, дані про інший розподіл прибутку між учасниками (власниками) підприємства або спрямування прибутку до статутного капіталу, резервного капіталу тощо. Рядок 140. “Розподіл прибутку: Виплати власникам (дивіденди)”. Відображаються фактичні виплати власникам акцій та учасникам. Рядок 150. “Спрямування прибутку до статутного капіталу”. Рядок 160. “Відрахування до резервного капіталу”. Відобража ються резерви, що створюються за рахунок прибутку відповідно до законодавства та статутних документів. Рядок 170. Цей рядок призначений для відображення інших на прямків використання прибутку. Конкретний напрямок такого ви користання відображається підприємством самостійно. Наприклад, державні та комунальні підприємства можуть частину прибутку мо жуть спрямовувати у централізовані фонди міністерства чи відомст ва, якому вони підпорядковані. Рядок 180. “Внески до капіталу”. Відображаються дані про збільшення статутного капіталу підприємства. Зокрема в рядку відо бражають інформацію про поповнення статутного, пайового, додат ково вкладеного капіталу за рахунок внесків учасників. Рядок 190. Погашення заборгованості з капіталу. Відобража ються зміни неоплаченого капіталу в результаті збільшення або зменшення дебіторської заборгованості учасників за внесками до статутного капіталу підприємства. Рядки 210—250. Розділ “Вилучення капіталу”. Наводяться дані про зменшення власного капіталу підприємства внаслідок виходу учасника, викупу чи анулювання викуплених акцій акціонерним то вариством, зменшення номінальної вартості акцій або з інших при чин. 126

Тема 5

Рядок 210. “Вилучення капіталу: Викуп акцій (часток)”. Рядок 220. “Перепродаж викуплених акцій (часток)”. Рядок 230. “Анулювання викуплених акцій (часток)”. Рядок 240. “Вилучення частки в капіталі”. Рядок 250. “Зменшення номінальної вартості акцій”. Рядок 260. “Інші зміни в капіталі: списання невідшкодованих збитків”. Наводяться дані списання невідшкодованих збитків. Рядок 270. “Безкоштовно отримані активи”. Наводиться вартість безкоштовно отриманих активів. Рядок 280. Наводяться дані про всі інші зміни у власному капіталі підприємства, що не були включені до попередніх статей. Рядок 290. У статті “Разом змін в капіталі” наводиться підсумок змін у складі власного капіталу за звітний період, що визначається як сума всіх змін, відображених у рядках 060—280. Залишок власно го капіталу на кінець року визначається, виходячи з його скоригова ного залишку на початок року (рядок 050) і підсумку змін у капіталі (рядок 290). Рядок 300 “Залишок на кінець року”. У рядку проставляється сума рядка 50 (скоригований залишок на початок року) та рядка 290 “Разом змін в капіталі”. Дані повинні узгоджуватись з даними ра хунків бухгалтерського обліку та балансу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Заповнення Звіту про власний капітал за рядками» з дисципліни «Звітність підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Особливості вживання деяких відмінкових закінчень іменників
Маятник в воде
Задача о двух лошадях
Інші моделі протоколів
Аудит збереження запасів


Категорія: Звітність підприємства | Додав: koljan (14.03.2012)
Переглядів: 924 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП