ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Заворсклинський терасний полого-хвилястий розчленований ландшафтний район лесової рівнини з типовими середньогумусними чорноземами
За межами Сумської області район продовжується в Полтавській і Харківській областях до р. Мерли – лівої при-токи р. Ворскли.
Найбільш древніми корінними породами є палеогено-ві (київська і харківська свити) піски, мергелі, алевроліти, пі-сковики і зеленуваті глауконітові піски; неогенові (пліоцен) сірі піски і глини. Окремими плямами представлені міоценові полтавські відкладення з пісків жовтого і білого кольорів, ча-сто розкритих кар’єрами. Четвертинні відкладення на верхніх терасах річок і плакорах представлені лесом і лесоподібними суглинками.
Поверхня району неоднорідна. Високе з ярами і бал-ками правобережжя річки Ворскли поступово переходить в Середньоросійське підвищення. Лівобережжя р. Ворскли представлене серією акумулятивних алювіальних терас, які біля кордонів Сумської області переходять в лесові з великою кількістю суфозійних улоговин плакори. Важливим елемен-том рельєфу району є долина Ворскли.
У межах району на плакорах лівобережжя сформува-лися типові чорноземи важкосуглинистого механічного складу. На першій терасі бору розвиваються дерново-слабопідзолисті піщані ґрунти. Під пологом широколистяних лісів правобережжя Ворскли сформувалися темно-сірі ґрунти і опідзолені чорноземи.
Рослинний покрив ландшафтного району зазнав знач-них змін у результаті господарської діяльності. Сотні років тому почалося розорювання лугових різнотравних степів і лісових площ. У даний час природна рослинність на лівобе-режжі Ворскли замінена сільськогосподарськими землями, лише окремими масивами уціліли водозахисні широколистяні ліси на плакорах. На борових терасах Ворскли зустрічаються соснові ліси. Набагато краще зберігся рослинний покрив на правобережжі р. Ворскли. Це ясенево-дубові і кленово-липово-дубові асоціації.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Заворсклинський терасний полого-хвилястий розчленований ландшафтний район лесової рівнини з типовими середньогумусними чорноземами» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит надходження запасів
Теорема іррелевантності
Посередництво комерційних банків при операціях з іноземною валюто...
ГРОШОВО-КРЕДИТНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ В ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД У СВІТЛІ МО...
Типи проектного фінансування


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 533 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП