ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Енциклопедія історії України

«ЖИВОПИСНАЯ РОССИЯ»
«ЖИВОПИСНАЯ РОССИЯ», «Живописная Россія. Отечество наше въ его земельномъ, историческомъ, племенномъ, экономическомъ и бытовомъ значеніи» — 12томне популярне історико-геогр.-етногр. ілюстроване вид. Видане за ред. віце-голови Рос. геогр. т-ва П.Семенова (див. П.Семенов-Тян-Шанський) в 19 книгах друкарні М.Вольфа в Санкт-Петербурзі та Москві (1881—1901). Книги виходили поза порядковою числовою послідовністю. В «Ж.Р.» подані ілюстровані описи всіх регіонів Російської імперії, в т. ч. відомості про природні умови, с. госп-во,

«Живописная Россія». Гравюра з 12томного видання.

«Малороссія, Подолія и Волынъ. Полтавская, Черниговская, Волынская, Подольская, Харьковская и Кіевская губерніи. Гербы губерній». Перша сторінка.

пром-сть, побут і звичаї нас., про історію та тодішній стан найбільших міст і населених пунктів імперії тощо. 5-й том цього вид. (СПб. — М., 1897—98), який складається з 2-х ч., був присвячений укр. землям. 1-ша ч. — «Малороссия, Подолия и Волынь» (Полтав., Черніг., Волин., Подільська, Харківська та Київ. губернії). 2-га — «Малороссия и Новороссия», (Бессарабська, Херсон., Катеринославська та Таврійська губернії). Кожна з цих частин містить серію нарисів, присвячених різним регіонам і періодам укр. історії: від найдавніших часів до кін. 19 ст. Вид.

добре ілюстроване, зокрема в 5му т. опубл. понад 500 іл. та низка карт. Авторами нарисів у 5-му т. «Ж.Р.» були російські та українські вчені й публіцисти: Я.Абрамов, М.Александрович, К.Березин, Г.Богров, В.Борисов, С.Давидович, Є.Карнович, П.Куліш, В.Майнов, С.Максимов, Є.Марков, Д.Мордовець (Мордовцев), П.Полевой, І.Попов, Д.Самоквасов та ін. Вступні статті до всіх томів «Ж.Р.» підготував П.Семенов.
Літ.: Полный каталог изданий товарищества М.О. Вольфа. 1853—1905. СПб., 1905; Либрович С.Ф. На книжном посту. Пг.—М., 1916. О.В. Ясь.

Ви переглядаєте статтю (реферат): ««ЖИВОПИСНАЯ РОССИЯ»» з дисципліни «Енциклопедія історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Коперник и Птолемей
Фінансові ресурси інвестування
Вартість облігаційної позики
Сучасний стан систем телекомунікацій в Україні
О впливі Гольфстріму на погоду взимку у Москві


Категорія: Енциклопедія історії України | Додав: koljan (17.02.2013)
Переглядів: 539 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП